Search Ilisimatusarfik

New management at the Institute of Learning

08.12.2016

Pressemeddelelse: Ny ledelse på Institut for Læring 

Fra 01. januar 2017 får Institut for Læring to nye ledere, som skal stå i spidsen for læreruddannelsens fortsatte udvikling og reform. 

Britta Lohmann tiltræder stillingen som institutleder og Parma Sonberg Egede bliver ny afdelingsleder.   

De to skal tilsammen sikre, at læreruddannelsen udvikles til en solid og velfungerende uddannelse, som lever op til det ansvar, som det er at levere dygtige lærere til folkeskolerne i hele landet, og hvor kvalitetssikring, praksistilknytning, kompetenceudvikling og forskningsbasering står i højsædet.

Institutleder Britta Lohmann får ansvaret for det strategiske arbejde på instituttet, forskningsbaseringen af læreruddannelsen, samt at sikre kontakt til og samarbejde med eksterne samarbejdspartnere. 

Britta Lohmann har gennem årene bestredet poster som studieleder og adjunkt på Ilinniarfissuaq, og har siden april 2016 været fungerende institutleder.

Afdelingsleder Parma Sonberg får ansvaret for den daglige ledelse af læreruddannelsen, samt efter- og videreuddannelsesaktiviteterne. Parma Sonberg Egede har lang erfaring med at lede læringsprocesser, samt et indgående kendskab til de problemstillinger, som folkeskolelærerne arbejder med i den grønlandske folkeskole.

Rektor Tine Pars udtaler: ”Jeg ser frem til det ledelsesmæssige samarbejde med den nye institutleder Britta Lohmann og afdelingsleder Parma Sonberg Egede, så vi kan videreudvikle læreruddannelsen med et stadigt fokus på kvalitet i undervisning og forskning”.

Institut for Læring varetager læreruddannelsen (som en bacheloruddannelse), efter- og videreuddannelserne på diplom-, master og kandidatniveau, og instituttet uddanner ph.d.’-er inden for fagområdet. 

For yderligere oplysning, kontakt rektor Tine Pars, tipa@uni.gl, tlf. 385602 eller 557 557.

På billedet ses fra venstre: Britta Lohmann og Parma Sonberg EgedeCommunication office

Easily contact our communication office

Read more

Events

Public events at University of Greenland

Read more

In the press

University of Greenland mentioned in the press and media

Read more