Search Ilisimatusarfik

Press release: Ilisimatusarfik's annual graduation celebration

26.02.2016

Fredag den 26. februar 2016 vil flaget ved Ilimmarfik-bygningen i Nuuk flagrer for 34 nye bachelorer og 5 nye kandidater på Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet. Tallene viser at der er fem flere bachelorer og tre færre kandidater i år i forhold til dimittendernes antal i 2015.

For første gang i Ilisimatusarfiks historie får en bachelor i Oversættelse og Tolkning sin uddannelsesbevis overrakt ved dimissionsfesten, der starter kl. 10.00 på Ilimmarfik. 

Afdeling for Sociale Forhold har de fleste bachelorer, da 12 nye socialrådgivere får deres uddannelsesbeviser. Næst i rækken er TI/Afdeling for Journalistik, der for første gang i 20 år kan give lidt over fem uddannelsesbeviser. Afdeling for Kultur og Samfund, Afdeling for Samfundsvidenskab og Afdeling for Sprog, Litteratur og Medier får hver 5 bachelorer.

Kun 5 studerende på Ilisimatusarfiks 10 afdelinger får deres kandidatgrad, hvor 2 er fra Afdeling for Kultur & Samfund, 2 andre fra Afdeling for Samfundsvidenskab samt 1 fra Afdeling for Sprog, Litteratur & Medier.

Formiddagens program vil blandt andet byde på taler, prisoverrækkelser og reception, akkompagneret af fælles sange og musikinslag. I år er det den unge sanger med den gode stemme Thelma Kajsdottir Lyberth fra Qaqortoq, der giver dimittenderne, familien, medstuderende, gæster og underviserne glædens sange.

Oversigt over bachelorernes og kandidaternes bacheloropgaver og specialer fortæller, at de studerende har gået i dybden med mange forskellige udredninger på store og små problematikker i samfundet.

-Grønlands indlemmelse i det danske rige; Komma: Kommatering i grønlandsk; kulturelle symboler i moderne grønlandsk kunst og mode; dialekternes indflydelse på oversættelse og tolkning af det skriftlige materiale samt ” at slippe lænkerne fra familiens sociale arv og blive en mønsterbryder” er nogle af overskrifterne på dimittendernes spændende eksamensopgaver, der giver anledning til festlighederne i dag, udtaler institutleder Mette Sonniks på vegne af institutledelserne på Ilisimatusarfik.

Ud af i alt 39 nye bachelorer og kandidater får to priser for deres indsats. KNI’s pris går til en bachelor med højeste gennemsnit og blandt kandidaterne får en studerende GE/Grønlands Erhvervspris, også for det højeste gennemsnit.

For yderligere oplysninger kan du kontakte følgende personer:

  • Institutleder Mette Sonniks, Institut for Samfund, Økonomi & Journalistik, tlf. 38 56 72
  • Institutleder Gitte Trondheim, Institut for Kultur, Sprog og Historie, tlf. 38 56 52
  • Afdelingsleder Jeanette Sandy Shalmi, Afdeling for Sociale Forhold, tlf. 38 56 69
  • Afdelingsleder Maria Acrén, Afdeling for Samfundvidenskab, tlf. 38 56 63
  • Afdelingsleder Naja Paulsen, Afdeling for Journalistik/TI, tlf. 38 56 48
  • Afdelingsleder Laila H. Pedersen, Afdeling for Oversættelse & tolkning, tlf. 38 56 44
  • Afdelingsleder Karen Langgård, Afdeling for Sprog, Litteratur & Medier, tlf. 38 56 77


Communication office

Easily contact our communication office

Read more

Events

Public events at University of Greenland

Read more

In the press

University of Greenland mentioned in the press and media

Read more