Search Ilisimatusarfik

Future researchers warm up to NUNAMED

06.10.2016

I dagene op til den store grønlandsmedicinske konference NUNA MED 2016, har fremtidens forskere sat sig på skolebænken for at blive klogere på etik og forskning i små befolkninger.

- ”Det er efterhånden blevet en fast tradition, at vi arrangerer Ph.d.-sommerskole op til NUNA MED konferencerne. Vi vil gerne skabe et forum for de unge forskere, hvor de dels får mulighed til at præsentere deres egen forskning og får mulighed for at fordybe sig i udvalgte emner”, siger underviser på Ph.d.-sommerskolen og medarrangør af NUNA MED, Gert Mulvad.

14 Ph.d. studerende er tilmeldt kurset: ”Ethics and Research in Small Populations in Changing Environment”.

På Ph.d.-sommerskolen vil førende arktiske forskere og erfarne sundhedsfolk holde forelæsninger og lede workshops, der går i dybden med udvalgte emner, herunder etik og forskning i små befolkninger.

De Ph.d. studerende vil præsentere deres egen forskning, som spænder bredt. Blandt emnerne er: Hepatitis B hos grønlændere i Danmark og i Grønland, palliativ behandling af grønlandske kræftpatienter og brugen af telemedicin til behandling af depression.

Ph.d. sommerskolen finder sted på Hotel Hans Egede og er arrangeret af Grønlands Center for Sundhedsforskning og Institut for Sygepleje & Sundhedsvidenskab i samarbejde med the UArctic ThematicNetwork  Health and Wellbeing in the Arctic.

For yderligere oplysninger kontakt: underviser ved Ph.d. kurset, Gert Mulvad på mobil: 483253 eller e-mail: gm@peqqik.glCommunication office

Easily contact our communication office

Read more

Events

Public events at University of Greenland

Read more

In the press

University of Greenland mentioned in the press and media

Read more